Asker

kammermusikkfestival

20. oktober - 4. november 2018

 

DUO REZNIK

 

I 2013 gjorde duoen sitt store gjennombrudd gjennom Youtube, hvor deres Vivaldi-video raskt fikk et veldig stort antall visninger. Deretter spilte de inne en CD for Naxos og Nilento Records, ”Baroque Masterpieces for bassoon and harp”, som ble utgitt høsten 2016, og mottok entusiastiske anmeldelser i flere musikkmagasiner.

 

Duon ble invitert til å fremføre på World Harp Congress 2017 i Hong Kong, samt på flere store festivaler og konserter i blant annet Litauen, Norge, Sverige, Ukraina, Frankrike og Sveits.

 

Våren 2017 utfremførte duetten "Dobbelkonsert for fagott og harpe" av Kjell Marcussen i Oslo, sammen med Minsk Kammerorkester.

 

Duetten mestrer et omfattende repertoar, fra barokk til moderne musikk og har vært medlem av "Ensemble International" i mer enn et år sammen med Duo Oktava.

Delphine Constantin-Reznik har vært soloharpist i over ti år i et av Sveriges ledende orkestere, Norrköpings Symfoniorkestere. Delphine er også en etertraktet solist og kammermusiker.

 

I de siste årene har hun spilte de fleste solokonsertene for harpe og orkester, sammen med blant annet The National Orchestra of Ukraine, Kharkiv Philharmonic, Dalasinfoniettan, Östgotablåssymfoniker, Västerås Sinfoniettan, og ikke minst med eget orkester i Norrköping.

 

Delphine Constantin-Reznik har spilt konserter og kammermusikkkonserter over hele verden på ulike festivaler og spennende steder, som World Harp Congress i Hong Kong, Namur barokkfestival, Drottningholmsslottet, Journées de la Harpe an Arles og konserter i Debussys fødested i Saint-Germain-en-Laye og Kalmar slott.

 

I februar 2017 ble hun invitert til jurymedlem i "Glødende Harp International Harp Competition" i Kharkov, Ukraina.

 

Delphine Constantin-Reznik ble født i Versailles, og studerte i Frankrike og Sveits, før hun tok en Master of Higher Distinctions in Performing Arts ved Zürich University of Arts. Hun har studert hos Annie Fontaine og Catherine Michel. I løpet av studiet ble hun ofte belønnet på nasjonale og internasjonale konkurranser, inkludert Frankrike, Tyskland og Sveits.

Beskrevet i Dagbladet som en "sjelden musiker som gir mye av seg selv og musiserer fremragende". Roman Reznik, som siden 2009 vekselende har sittet på solofagott-stolen i Oslo Filharmonien, tilhører uten tvil de mest fremtredende fagotister av hans generasjon.

 

Han er utdannet ved Wien, Berlin og Basel musikkhøyskoler, i klasser med inspirerande lærere som Sergio Azzolini, Eckhard Hübner og Milan Turkovic.

 

Han har fremtredd rundt om i verden som solist og kammermusiker, og urfremførte i høsten 2016 "konsert for fagott og orkester" skrevet av Morten Gaathaug, sammen med Oslos symofniorkesteret.

 

Roman Reznik læret å spille fagott ved Barrat-Due musikkinstitutt. Han har også startet en karriere som dirigent, og blir jevnlig invitert til å dirigere orkestere i blant annet Finnland og Ukraina. Nylig ble han hoveddirigent for Ukrainas ungdomsorkester Kharkov.

Mer info