Asker

kammermusikkfestival

20. oktober - 4. november 2018

 

OSLO FAT STRING QUARTET

 

Oslo Fat String Quartet er en relativt ung og nystartet basskvartett med base i Oslo.

Kvartetten ble startet i 2017 og har holdt konserter på scene 2 på Operaen, Sentralen og nå nylig på Embassy Festival i Den Haag. Mye av tiden siden oppstart har vært brukt til flittig øving og oppbygging av repertoar samt innspillinger av lyd og bilde til promotering i sosial media.

Kvartetten består denne høsten av Danijel Petrovic (Serbia), Karol Ciesluk (Polen), Malin Höglund (Sverige) og Patrick Wilder (England/Norge). Ettersom OFSQ spiller på 4 kontrabasser har de valgt å bruke et repertoar med stor variasjon. De spiller alt fra barokk til romantisk, folkemusikk til crossover og gjerne egne arrangementer av kjente pop- og rocklåter. Mange av arrangementene deres er skrevet av Johan Strindberg. I fremtiden ønsker de også å bestille flere arrangementer og musikk skrevet spesifikt for ensemblet og deres muligheter som oppstår med denne konstellasjonen.

«Oslo Fat string Quartet turns classical music on its head – in an irresistibly fun fashion.» -omtale fra Embassy Festival 2018

I desember er kvartetten invitert til Serbia for å spille 4 konserter og for å holde masterclass for studenter ved Musikkhøgskolen i Beograd.

 

 

 

Mer info