Asker

kammermusikkfestival

20. oktober - 4. november 2018

 

STEFAN IBSEN ZLATANOS

 

Stefan Ibsen Zlatanos (f. 1984) er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre. Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk og folkemusikk fra Hellas og Norge. Han spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister blandt annet

Mia Gundersen, Guri Skanke, Erlend Bratland, Didrik Sollie tangen, Ida Maria, Marita Sølberg, Tora Augestad, Caroline Wettergren, Adrian Angelico og Hanne Sørvåg for å nevne noen.

 

Som solist har han blant annet spilt med Trondheim Symfoniorkester, Vivaldiorkesteret og Follo Kammerorkester.

Han er repetitør for Cæciliaforeningen og har gjestet både Oslo Domkor, Grex Vocalis, Solistkoret, diverse operakor, både som dirigent og som akkompagnatør.

Som operarepetitør har han jobbet for Oscarsborg operaen, Opera Østfold, Oslo Operafestival, under Lidal North, samt på Voksenåsen vinter og sommerakademi under ledelse av Susanna Eken, Randi Stene og Johannes Weisser.

Han ledet oslo Operafestivalkor i 2016 hvor han også var musikalsk leder under Leoncavallo sin opera Pagliacci.

Med sangere har han spilt på diverse scener såvel som Hurtigruta og Color Line for å nevne mer utradisjonelle scener. Han har dirigert flere kor og ungdomskor. Han dirigerer idag Farmaseutkoret RX-Vocalis som korets faste dirigent.

 

Videre har han vært kapellmester for Rudrevyen og Nissenrevyen, og

skrevet musikk til mindre prosjekter. I 2010 arrangerte han musikk for «Det store korslaget» for TV2.

Han har i en årrekke tidligere vært kantor i Skoklefall kirke, samt vært Nesodden Sangkor sin faste dirigent. Stefan er fast repetitør for Cæciliaforeningen under Steffen Kamler sin ledelse.

Han engasjeres som repetitør på Operahøgskolen, Bårdar og Musikkhøgskolen som han har en fast stilling tilknyttet Talentutviklingsprogrammet for Treblås og øvrige instrumenter.

 

Stefan har solistmaster i klaver fra Norges Musikkhøgskole under Liv Glaser og Einar Henning Smebye, med utveksling til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa. Han har tatt jevnlig timer i både sang og jazzpiano. Etter endt studie, tok han direksjon på musikkhøgskolen

under ledelse av Tone Bianca Dahl.

Musikken har tatt stefan med til land som Hellas, Spania, Italia, Tyrkia, Azerbadjan, Ungarn, Ukraina, Polen, Tyskland, Litauen, Sverige og Svalbard

 

Hans solo-album «Preludium» utkom på Bech&Shai høsten 2016 .

Stefan satt også i den internasjonale fagjuryen under Eurovision Song Contest 2018

 

 

 

Mer info