Kenneth Ryland er solo bassist i Oslo Filharmoniske orkester og Det Norske Kammerorkester.

 

Kenneth Ryland er en aktiv og etterspurt kammermusiker, og har deltatt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Elverum, Hardanger Musikkfest og flere ganger på Risør Kammermusikkfest.

Han har fremført alle sentrale kammermusikkverk for kontrabass, med musikere som Christian Tetzlaff, Ana Chumachenco, Kathryn Stott, Elisabeth Lejonskaja, Francois Leleux, Isabelle van Keulen og mange av norges aller fremste musikere.

Kenneth har deltatt på flere turnéer og plateinnspillinger, med ledere som Iona Brown, Terje Tønnesen, Leif Ove Andsnes, Joshua Bell og Isabelle van Keulen.

Sesongen 2003/2004 var Ryland solobassist i Kringkastingsorkesteret.

 

Kenneth Ryland spiller på en Hieronimus II Amati fra 1680, som eies av Sparebankstiftelsen og Dextra Musica.

Alison Rayner

Simon Foss Ryland

Asker kammermusikkfestival

22. oktober - 5. november 2017

Artister

 

Musikere:

Kringkastingsorkestret

Sølvguttene

Arve Tellefsen

Arve Tellefsen er født i Trondheim, hvor han begynte å spille fiolin da han var seks år gammel hos Arne Stoltenberg, daværende konsertmester i Trondheim Symfoniorkester og mangeårig konsertmester i orkestret på Trøndelag Teater. Tellefsen fortsatte sine studier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København hos professor Henry Holst før han dro til New York og studerte hos professor Ivan Galamian.

 

I 1956 vant han Prinsesse Astrids Musikkpris. 1962 ble han tildelt Harriet Cohen International Award, London, ”Young musician of the year”. I 1973 mottok han Griegprisen. Han ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris for 1996 og Sibeliusprisen i 2011 for sin innsats for finsk musikk. I 2004 mottok han Fartein Valen-prisen og den første nyinnstiftede Ole Bull-prisen. Han vant Årets Hederspris under Spellemannsprisen 2016. Han har vært 1. konsertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester 1970-73 under Sergiu Celibidache og 1. konsertmester i Wiener Symphoniker 1975-77 under Carlo Maria Giulini.

 

Arve Tellefsen karriere har brakt ham til alle europeiske hovedsteder og han har turnert i hele verden som solist og som deltaker i utallige musikkfestivaler. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort ham anerkjent og elsket over hele verden. Hans evne til og fengsle og kommunisere med publikum gjør ham til en av verdens fremste fiolinister.

 

Han har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter, bl.a. Blomstedt, Berglund, Salonen, Saraste, Rozhdestvensky, Kondrashin, Giulini, Celibidache , Mariss og Arvid Jansons, Svetlanov og Mehta. Han har også jevnlig spilt i BBC.

Arve Tellefsen var Norges første professor i fiolin ved Norges musikkhøgskole og i 1989 startet han sin egen Oslo Kammermusikkfestival, som finner sted hver sommer i midten av august. Festivalen ble grunnlagt i 1989 og var den første i sitt slag i Norge. Den er en enorm suksess og tiltrekker seg internasjonale toppartister fra hele verden.

Birgitte Christensen

Birgitte er opera- og konsertsangerinne, bosatt i Asker.

Hun studerte ved Norges Musikkhøgskole, under Ingrid Bjoner fra 1991-1997.

Hun har sunget mange hovedroller ved den Norske Opera, blant annet Cleopatra i Julius Caesar, Poppea i Poppeas kroning, Donna Anna i Don Giovanni samt mange flere. I de siste årene har Birgitte sunget Violetta i Traviata og Rosalinde i Flaggermusen ved DNO.

Hun har sunget ved operahus som Bolshoi i Moskva, Staatsoper Berlin, landestheater Innsbruck, Komische Oper Berlin, Staatsoper Stuttgart,

Semperoper Dresden og Teatro Municipal de Chile.

Hun har sunget flere ganger med alle symfoniorkestre i Norge, og er mye brukt som solist i kirkemusikalske sammenhenger.

I tillegg har hun sunget på en rekke festivaler særlig i Norge.

Øystein Skre

Øystein, bosatt på Vakås, studerte sang ved Norges Musikkhøgskole og deretter ved Statens operahøgskole (KHIO).

I årene 1996 til 2002 var Øystein fast medlem av sanggruppa Bjelleklang.

Øystein sang 15 forestillinger som Sarastro (Tryllefløyten) i Kristiansand med Kristiansand sym. Ork. Under ledese av Rolf Gupta.

Ved distriktsoperaene i Norge har Øystein sunget roller som Tevje (Spellemann på taket), Superintendent Budd (Albert Herring), Nettuno ( Il ritorno d'Ulisse in patria), Zuniga (Carmen), Sprecher (Tryllefløyten), Rochefort (Anna Bolena).

Ved DnO&B har Øystein sunget roller som Monterone (Rigoletto), Antonio (Figaros bryllup), Zuniga (Carmen), Nachtwächter (Die Meistersinger), Harniskkledte (Tryllefløyten), Black Bob/Vaktmesteren (Let's make an Opera).

Øystein har sunget mange av de store kirkemusikalske verkene som f.eks. Skapelsen, Messias, Juleoratoriet, Mosarts requiem, Beethovens 9th, Paulus, Missa Cellensis og mange av Bachs kantater.

Kristin Lunde

Kristin er bosatt ved Jansløkka og er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium.

Asker kulturstipend i 1988.

Nordisk ministerråds stipend «Sleipnir» 1997 og 1998.

Har jobbet som musikalsk leder og musiker ved: Opera Mobile, Nordland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Det Norske Teater og Stiftelsen Musicanord (Bergen).

Til daglig er hun frilands akkompagnatør, driver Kristin Lundes Klaverskole i Asker, styremedlem i Martin Lundes musikkfond som deler ut et stipend til ungdom spesielt interesert i musikk i Asker hvert år og er dagelig leder for Asker kammermusikkfestival.

Ingebjørg Kosmo

Ingebjørg Kosmo har vært solist ved Nasjonaloperaen siden 1997 hvor hun har gestaltet roller som Octavian i Rosenkavaleren, Komponisten i Ariadne auf Naxos, Donna Elvira i Don Giovanni, Idamante i Idomeneo, Sylva Varescu i Czardasfyrstinnen, Charlotte i Werther, Eboli i Don Carlos, Suzuki, i Madama Butterfly og tittelrollen i Carmen. Hun er også en ettertraktet konsertsanger i kirkemusikalske verk som H-moll-messen, Mattheuspasjonen og Juleoraroriet av Bach, Mozarts Requiem, Verdis Requiem og Requiem av Iver Kleive, og som solist med symfoniorkester i verker som Sea Pictures av Elgar og Mahlers symfoni nr 2. Hun har opptrådt på store scener som Royal Albert Hall, Salzburg Festspilhaus og Concertgebouw.

Av innspillinger kan nevnes Peer Gynt med Bergen Filharmoniske, the Turtle av Geirr Tveitt med Stavanger Symfoniorkester, og en cd med norske barnesanger.

Hun ble nominert til kritikererprisen 2016 for sin tolkning av Rachmaninovsanger i Nasjonalballettens forestilling Anna Karenina.

Hun har mottatt Essoprisen og Ruud-stipendet.

I høst er hun aktuell som Abeddissen i Hålogaland Teaters oppsetning av Sound of Music.

Povilas Syrrist-Gelgota

Oslo filharmoniker Povilas Syrrist-Gelgota - bratsjist og folkesanger - er en original artist. Hans uvanlig brede repertoar omfatter alt fra klassisk og samtidsmusikk til litauisk folkemusikk og tango. Povilas er en aktiv solist og kammermusiker, han har spilt over 400 solo/kammerkonserter og har deltatt på mange internasjonale festivaler i Norge og utenlands.

 

I 2007 spilte han inn CDen «Pilgrimage» med cellisten Toril Syrrist-Gelgota, en CD med duetter for bratsj og cello.

 

I 2011 var han med på CD innspilling av kammermusikk av J. Halvorsen (sammen med Birgitte Stærnes, fiolin) .

Povilas har også spilt in " REFA" for bratsj og klaver av den litauiske komponisten Algimantas Kubiliunas og duo av «Vasaros psalme» komponert av Ramunas Motiekaitis. Høsten 2017 presenterer Povilas, cellisten Toril Syrrist-Gelgota og gitaristen Anders Clemens Øien en ny CD med kammer og solo musikk av Kjell Marcussen.

 

11 komponister fra Norge, Litauen og Tyrkia har tilegnet verk til Povilas.

 

De siste fem årene Povilas har vært solist med orkestre som Kaunas City Symphony Orchestra, Kharkiv Philharmonic, St.Christopher Chamber orchestra, Lithuanian Chamber orchestra, Belarusian state chamber orchestra (Minsk kammerorkester) og festival Fjord Cadenza orkester.

 

Povilas er veldig glad i å presentere litauisk musikk i Norge , og norsk musikk i Litauen.

I 2010 ble han tildelt en medalje fra den Litauiske ambassade i Norge for sitt bidrag til kulturell utveksling mellom disse to landene.

I 2012 fikk Povilas Mariss Jansons stipend av Oslo Filharmonien. Povilas har studert i Vilnius, Paris, London og Oslo.

 

Han er en aktiv youtube artist: Povilas Syrrist-Gelgota

Toril Syrrist-Gelgota

Cellisten Toril Syrrist-Gelgota har sin utdannelse med hovedfag på Norges musikkhøgskole hos prof. Truls Mørk, mastergrad ved Lithuanian Music Academy hos prof. S. Sondeckiene, kandidatstudiet ved Norges musikkhøgskole hos prof. Aage Kvalbein.

 

Hun har vært solist med Minsk kammerorkester, Kharkiv Philharmonic Orchetra, Det Litauiske Kammerorkester og flere. I sesongen 2016/2017 spiller Toril solo med Lithuanian Chamber Orchestra, Kharkiv Philharmonic, Minsk Kammerorkester, Vilnius City Chamber Orchestra og Szczecin Philharmonic. Hun har holdt solokonserter i Moskva, Norge og Litauen. Toril har flere Innspillinger- Duo Oktava: Pilgrimage (Platearbeiderne 2007), musikk av Kjell Mørk Karlsen, Lutoslawski, Sheriff, Bartkeviciute, Karabey, Piston. Bratsj/cello duo «Sommer salme» av litauisk komponist Ramunas Motiekaitis I 2017 presenterer Toril , sammen med bratsjist Povilas Syrrist-Gelgota og gitarist Anders Clemens Øien, en ny CD med kammer- og solomusikk av Kjell Marcussen

Duo Oktava, bestående av Toril og Povilas Syrrist-Gelgota

Begge er fast ansatt i Oslo Filharmoniske Orkester, og har markert seg som spennende kammermusikere i Norge og i utlandet.

Duo Oktava har deltatt på flere internasjonale festivaler og spilt over 400 konserter.

I 2007 spilte de inn CD'en "Pilgrimage" med original skrevet musikk for bratsj og cello. I 2014 var de med på en litauisk samtidsmusikk CD «30 Dr.uskomanijos akimirku» med duo av Ramunas Motiekaitis «Vasaros psalme».I år presenterer de en ny CD med musikk av Kjell Marcussen.Duoen har spilt i flere TV og radio programmer i Norge, Litauen og Frankrike. Duo Oktava fokuserer både på tradisjonelle konsertformer og prosjekter som krever mer stilistisk fleksibilitet og kreativitet. Som et eksempel på dette, lydsatte de en stumfilm til Ernst Lubitsch's film "Die Puppe" ved Goethe Instituttet i Oslo. Et av de viktigste målene for Duo Oktava er å finne orginalt repertoar for besetningen bratsj og cello. Duoen har ”oppdaget” rundt 200 komponister som har komponert for denne besetningen.

Flere komponister fra Norge, Litauen og Tyrkia har tilegnet verk til Duo Oktava.

Arve Moen Bergset og Gudrun Skretting

Arve

Hadde sin kvedardebut under Spellemannprisutdelinga i 1987. Året etter fikk han Spellemannprisen for plata ”Arvesølv”.

Med folkemusikkgruppa Bukkene Bruse ble Bergset utnevnt til OL-musiker, knyttet til OL`94 på Lillehammer.

Han har som fiolinist hatt solistoppgaver med blant andre Oslo og Bergen Filharmoniske orkester. I 1990 ble han ”Ungdommens strykermester” og vant året etter 2. pris i Ungdomssymfonikernes solistkonkurranse.

Arve Moen Bergset ble født på Sandnessjøen i 1972. Som femåring ble han bosatt i Vinje i Telemark, en kommune rik på folkemusikktradisjoner. Etter hvert kom han i kontakt med kvedaren Sondre Bratland, som ble læremesteren hans i åtte år. Videre har han mye tradisjonsstoff etter Ellen Nordstoga, Agnes Buen Garnås, Aslak Høgetveit og Talleiv Røysland.

På fiolin har Bergset studert med blant andre Lars Anders Tomter og Leif Jørgensen. Våren 1995 avla han hovedfagseksamen i kammermusikk/solo ved Norges Musikkhøgskole.

Han har som kvedar og fiolinist mottatt flere priser og stipend og vært med i flere fjernsyns –og radioproduksjoner.

I 1997 kom han med en plate med religiøse folketoner. Musikerne på den kritikerroste utgivelsen er Kåre Nordstoga og Geir Inge Lotsberg.

 

Siden 1999 har han vært solist på følgende plateinnspillinger:

- Geirr Tveittto konserter for hardingfele og orkester (Stavanger Symfoniorkester / Ole Kristian Ruud)

- Johan Kvandal”Fantasia” for hardingfele og orkester (Kristiansand kammerorkester / Jan Stigmer)

- Stephen Frost”The Lesson”, en komposisjon for sang og orkster, bygget på et dikt av W. H. Auden (Bournemouth Symphony Orchestra / Tony Harrison)

- Johan Halvorsen "Fossegrimen" m.m. Musikk for hardingfele / fiolin / sang og orkester. (Latvian National Symphony Orchestra / Terje Mikkelsen)

- Trad Kveding på platen ”Våre fem store” (Oslo Filharmoniske orkester / Michail Jurowski)

 

Diskografi ellers (solo og Bukkene Bruse):

- SoloArvesølv – 1987

- Litle fuglen – 1986

- Arve Moen Bergset – religiøse folketonar – 1997

- Bukkene BruseBukkene Bruse – 1993

- Åre - 1995

- Steinstolen - 1998

- Den fagraste rosa – 2001

- Spel - 2004

 

Gudrun

Gudrun Skretting ble av NRK tatt ut til å representere Norge i EBU’s (European Broadcasting Union’s) konkurranse for unge musikere 1990. Her var hun solist med det østerrikske kringkastingsorkesteret .

Videre har hun vunnet ”Ungdommens Pianomesterskap” to ganger, i 1982 i yngste klasse og 1989 i eldste.

Hun avla sin diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole som solist med Kringkastingsorkesteret.

I 1996 spilte hun sammen med fiolinisten Ana Chumachenko ved Risør Kammermusikkfestival.

Gudrun Skretting konserterer mye sammen med Arve Moen Bergset , og har bl.a. gjestet Festspillene i Bergen.

Hun har medvirket i flere radio og tv-produksjoner, bl.a. ”Pingvinen” og ”Kontrapunkt”, og har spilt inn musikk av Maj Sønstevold på CD.

Utdannelse:

Som 16-åring ble hun tatt opp som klaverstudent ved Norges Musikkhøgskole og fullførte kandidat-studiet der våren ’92.

Hun fullførte våren 1995 diplom-studiet der prof. Einar Steen-Nøkleberg var hennes lærer. Tidligere lærere er Eva Sandvik Stugu og Eline Nygaard. I faget kammermusikk har hun fått undervisning av bl a Eva Knardahl og Aage Kvalbein.

 

Høsten 1990 var hun elev av den russiske pianisten Lazar Berman.

 

Cecilie Cathrine Ødegården

Cecilie er fast ansatt sopran ved Den Norske Opera & Ballett. Hun har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole hvor hun gikk det prestisjetunge diplomstudiet i utøvende klassisk sang.

Allerede i 2006 debuterte hun med rollen Grevinnen i Figaros Bryllup av Mozart, under ledesle av dirigent Fanie Jooste, i Sør-Afrika. Cecilie gjestet Trondheim Kammermusikkfestival i 2013 der hun sang hovedrollen "Woman" i operaen The Blind av festivalkomponist Lera Auerbach. Januar 2015 ble Cecilie igjen invitert til Trondheim hvor hun åpnet festivalen Barokkfest sammen med Steinar Granmo Nilsen på naturhorn og kristin Fossheim på hammerklaver.

Cecilie er en svært aktiv frilans musiker og ettertraktet konsertsanger og har bl.a vært solist med flere orkestre og ensembler som bl.a. Ensemble Berlin, Oslo symfoniorkester, Gjøvik Symfoniorkester. Hun har jobbet med dirigenter som Andrew Manze, Julian Wachner, Per Kristian Skalstad, Cathrine Winnes Trevino, Grethe Pedersen og Svein Rustad.

www.ceciliecathrine.no

https://www.youtube.com/watch?v=CfHWcA9t9Cw

Ingvild Køhn Malmbekk

Ingvild Køhn Malmbekk (1978) er utdannet kantor med hovedfag i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskole. Hun studerte orgelspill hos professorene Terje Winge og Jon Laukvik og improvisasjon hos professor Inger Lise Ulsrud.

Malmbekk har spilt en rekke kammermusikk- og solokonserter rundt om i landet og har siden 2012 vært ansatt i Asker kirke.

Marilyn Wangberg Brattskar

Født Marilyn Wangberg og oppvokst i Minnesota, USA.

Gift med Hans Brattskar og har tre barn.

Bachelor of Arts i musikk fra Luther College, Deborah, Iowa

Master of Musical Arts og Doctor of Musical Arts fra The Catholic University of America, Washington, DC.

Aktiv som konsertorganist i mange land. I USA med konserter i bl.a. Washington National Cathedral, The Kennedy Center, St. Patricks Cathedral og Basilica of the National Shrine og the Immaculate Conception.

Utdannet også som musikklærer og lektor med undervisningserfaring på alle nivåer i USA og i Norge. Har arbeidet på New York University.

Flere bestillingsverk fra Augsburg Publishing House, Minneapolis, Minnesota

Lang erfaring som kantor og organist. College organist på Luther College, kantor i Grace Episcopal Church i Georgetown, Washington D.C. og arbeidet som organist i en rekke kirker i Norge, USA og Asia.

Kantor Holmen Kirke siden 1995

Brynjar Kolbergsrud

Brynjar Wattum Kolbergsrud er Solotrompetist i OsloFilharmonien. Han begynte å spille i Røyken Skoles Musikkorps og studerte senere musikk i Oslo og New York. I 13 år jobbet han som Solotrompetist i Norrköping og Malmö før han returnerte til Norge og Oslo i 2014. Brynjar spiller også i Det Norske Kammerorkester, Nordisk Brassensemble og NyNorsk Messingkvintett. Han underviser dessuten på Norges Musikkhøgskole.

Kenneth Ryland

HMV

HMV startet opp i 2005. HMV er en forkortelse for "His MAsters Voice" og "Holmen Musikalse Verksted". Koret har ca. 40 medlemmer fra Asker, Bærum og Oslo. HMV er et kor for voksne, som deltar jevnlig på gudstjenester i Holmen kirke. Koret har et variert repertoar med vekt på klassisk kirkemusikk, gospel, salmer og folketoner. HMV synger både a cappella, med piano-, orgelarrangementer og med ulike instrumentgrupper. HMV inngår som en sentral del av et bredt musikkmiljø i Holmen kirke og har også egne konserter. Koret har opptrådt sammen med profesjonelle musikere, og har hatt konserter med flere andre kor, bl.a. Traces Gospel Choir. Koret har jobbet med flere gjestedrigenter, blant andre Terje Kvam, Øystein Fevang and Tracee Meyn.

Det er opptaksprøver til koret, og korøvelser er tirsdager fra kl. 19:30 til 21:00 i Holmen kirke.

Dirigenten for HMV er Holmen kirkes kantor, Marilyn Brattskar.

http://www.hmv.no/

 

Asker Kirkekor

Asker Kirkekor er landets eldste kirkekor, med oppstart i 1918. Våren 2018 feiret koret 100 år med stor jubileumskonsert og fest!

Korets repertoar spenner vidt, både i sjanger og vanskelighetsgrad. De siste årene har de fremført blant annet Duruflès requiem, Händels "Messias", Vivaldis "Gloria", Pergolesisi "Stabat mater", Mozarts requiem og Ariel Ramirez "Misa criolla", som de også har fremført i samarbeid med latin-amerikanske musikere på turné i Spania.

I tillegg synger koret mindre verker, konserter og på gudstjenester med forskjellig musikalsk preg, blant annet jazzmesser med lokale jazzmusikere.

Korets dirigent er Asker kirkes egen organist, Ingvild Køhn Malmbekk (1978), som er utdannet kantor med hovedfagseksamen fra Norges Musikkhøgskole.

 

Roman Reznik

Beskrevet i Dagbladet som en "sjelden musiker som gir mye av seg selv og musiserer fremragende". Roman Reznik, som siden 2009 vekselende har sittet på solofagott-stolen i Oslo Filharmonien, tilhører uten tvil de mest fremtredende fagotister av hans generasjon.

Han er utdannet ved Wien, Berlin og Basel musikkhøyskoler, i klasser med inspirerande lærere som Sergio Azzolini, Eckhard Hübner og Milan Turkovic.

Han har fremtredd rundt om i verden som solist og kammermusiker, og urfremførte i høsten 2016 "konsert for fagott og orkester" skrevet av Morten Gaathaug, sammen med Oslos symofniorkesteret.

Roman Reznik læret å spille fagott ved Barrat-Due musikkinstitutt. Han har også startet en karriere som dirigent, og blir jevnlig invitert til å dirigere orkestere i blant annet Finnland og Ukraina. Nylig ble han hoveddirigent for Ukrainas ungdomsorkester Kharkov.

Delphine Constantin-Reznik

Duo Reznik

Soloharpist i over ti år i et av Sveriges ledende orkestere, Norrköpings Symfoniorkestere. Delphine er også en etertraktet solist og kammermusiker.

I de siste årene har hun spilte de fleste solokonsertene for harpe og orkester, sammen med blant annet The National Orchestra of Ukraine, Kharkiv Philharmonic, Dalasinfoniettan, Östgotablåssymfoniker, Västerås Sinfoniettan, og ikke minst med eget orkester i Norrköping.

Delphine Constantin-Reznik har spilt konserter og kammermusikkkonserter over hele verden på ulike festivaler og spennende steder, som World Harp Congress i Hong Kong, Namur barokkfestival, Drottningholmsslottet, Journées de la Harpe an Arles og konserter i Debussys fødested i Saint-Germain-en-Laye og Kalmar slott.

I februar 2017 ble hun invitert til jurymedlem i "Glødende Harp International Harp Competition" i Kharkov, Ukraina.

 

Delphine Constantin-Reznik ble født i Versailles, og studerte i Frankrike og Sveits, før hun tok en Master of Higher Distinctions in Performing Arts ved Zürich University of Arts. Hun har studert hos Annie Fontaine og Catherine Michel. I løpet av studiet ble hun ofte belønnet på nasjonale og internasjonale konkurranser, inkludert Frankrike, Tyskland og Sveits.

I 2013 gjorde duoen sitt store gjennombrudd gjennom Youtube, hvor deres Vivaldi-video raskt fikk et veldig stort antall visninger. Deretter spilte de inne en CD for Naxos og Nilento Records, ”Baroque Masterpieces for bassoon and harp”, som ble utgitt høsten 2016, og mottok entusiastiske anmeldelser i flere musikkmagasiner.

Duon ble invitert til å fremføre på World Harp Congress 2017 i Hong Kong, samt på flere store festivaler og konserter i blant annet Litauen, Norge, Sverige, Ukraina, Frankrike og Sveits.

Våren 2017 utfremførte duetten "Dobbelkonsert for fagott og harpe" av Kjell Marcussen i Oslo, sammen med Minsk Kammerorkester.

Duetten mestrer et omfattende repertoar, fra barokk til moderne musikk og har vært medlem av "Ensemble International" i mer enn et år sammen med Duo Oktava.

Deres Youtube kanal

Jon Halvor Lund

Jon Halvor Lund er alternerende solofagottist i Operaorkesteret. Han kom dit i 2014 etter ti år som solofagottist i Kristiansand Symfoniorkester. Tidligere har han også bl.a. jobbet en sesong i Oslo-filharmonien og to år som alternerende solofagottist i Barcelona Symfoniorkester. Ved siden av orkesterjobbene har han alltid vært en ivrig kammermusiker, og dessuten opptrådt som solist med Kristiansand Symfoniorkester flere ganger, samt bl.a. Orquesta «Lirica Lado B» og MusicaQuantica i Buenos Aires, Argentina.

Han studerte ved Norges Musikkhøgskole med Torleiv Nedberg og Eirik Birkeland som fagottlærere, og hos professor Dag Jensen ved Hochschule für Musik und Theater Hannover.

Jon Halvor har undervist fagottelever på alle nivåer - fra nybegynnere i kulturskole og korps, til mastergradsstudier på Universitetet i Stavanger - og tar gjerne imot privatelever på alle nivåer.

Den røde fagotten Jon Halvor spiller på, er en Heckel 14000-serie produsert i 1997. Denne konserten markerer ganske nøyaktig dette instrumentets 20-årsdag.

Jon Halvor bor på Borgen i Asker, og engasjerer seg lokalt for neste generasjons musikkopplæring gjennom å være nestleder og musikalsk ansvarlig i styret for Borgen Skolekorps. Samtidig som denne konserten foregår, arrangerer korpset loppemarked på ungdomsskolen rett nedi gata, så alle i publikum oppfordres til å ta en tur dit etter konserten.

Trude Helen Binderø

Trude Helen Binderø (sopran) bor på Hvalstad i Asker og arbeider som frilans-sanger. Hun er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt og Statens Operahøgskole i Oslo, med Anne Nyborg som pedagog. Trude Helen Binderø ble uteksaminert våren 2004, og hun debuterte i rollen som Michaela i Bizets "Carmen" med Den Norske Opera. Hun har gjestet de fleste operascenene i Norge og turnert med Rikskonsertene. Av roller hun har gjort kan nevnes Pamina i "Tryllefløyten", Zerlina i "Don Juan" og Susanna i "Figaros bryllup" av Mozart, Gilda i "Rigoletto" og Flaminia i Haydns "Il Mondo della Luna". I tillegg har hun fremført mye kirkemusikk og har et bredt konsertrepertoar med verk som representerer ulike stilarter og tidsepoker. Hun har blandt annet vært med i NRK Radioteaterets «Men hempen glapp» - Ibsen og Grieg i fritt fall og holdt flere konserter på Troldhaugen med Grieg og Brahms på repertoaret.

Rolf Sostmann

Rolf Sostmann er utdannet ved Kassel Gesamthochschule Universität, og har studert hos Gerda Lammers, Walker Wyatt og Hans-Georg Dechange.Ytterlige studier med Stephen Gould, Arnold Bezuyen, John Fiorito

Kirkekonserter som Solist i Norge med bl.a. Bergen Domkantori,(Magnar Mangersnes),Oslo Caecilia foreningen(Arnulv Hegstad,Steffen Kammler),Skien kantori (Harald Gullikson,Ghislain Gourvenec)),Oslo Domkantori (Terje Kvam),Cantate Domino,Elverum,Hamar Domkantori (Trond Våge),Lillestrøm kantori (Gjermund Bjørklund),Oslo Bachkor (Iver Kleive),Drammen Bragernes kantori(Jörn Fevang)

Konserter i flere norske byer med Lied (Schumann Dichterliebe,Brahms)

Konserter som Solist i flere land, bl. a. Frankerike, England, Ungarn, Tyskland,

Norge, Tsjekkia, Estland, Holland, Italia, Polen, Russland, USA, Namibia

Fra 2002 har han vært medlem i Bayreuthfestivalens kor. Han har CD-, Radio- og TV-produkjoner med profesjonelle kor som f.eks. Vokalensemble Frankfurt, Rheinische Kantorei, Stuttgarter Kammerchor, Berliner Rundfunkchor, Arnold Schoenberg-Chor Wien, Gewandhaus Kammerchor Leipzig med dirigenter som Herbert Blomstedt, Sir Simon Rattle, Philippe Herreweghe, Claudio Abbaddo, Pierre Boulez m.fl. Medlem i DNOs kor

Rolf Sostmann har hatt gjort roller som bl.a. Sperling i Die Kleinstädter i Karlovy Vary i Tsjekkia, Pappacoda i En natt i Venedig i Stuttgart og mange mindre roller, bl.a. i den norske opera i Elektra,Fidelio,Peter Grimes u.a.

Mange Operagalaer som Solist med f.eks. Kammerensemble Dt.Oper Berlin, unge Filharmoni Praha, Statens Opera Orkester Budapest.

http://www.rolfsostmann.com

 

Katharina Frogner Kockum

Katharina Frogner Kockum er en etterspurt sanger både i inn- og utland. Katharina har Bachelor og Mastergrad ved Royal Academy of Music in Stockholm, Sverige. I tillegg har hun studert ved Norwegian Academy of Music, Oslo National Academy of the Arts og IVAI (Internatinal Vocal Art Institute), New York.

Katharina er en attraktiv solist og utøver innenfor ulike vokale uttrykksformer som opera, kirkemusikk og romansekunst. Hun har arbeidet med en rekke betydelige musikere og dirigenter, og er selv kordirigent.

Katharina er også en aktiv formidler og komponist innen visemusikk og popmusikk, hun medvirker i ett flertall TV-programmer i høst og ikke minst som soloist i programmet "Sølvguttene synger julen inn" 2017 og 2018 på NRK.

Cecilia Götestam

Cecilia Götestam kommer fra Uppsala i Sverige. Hun begynte å spille cello syv år gammel. Hun har sin utdannelse fra Trøndelag Musikkonservartorium og Norges Musikkhøgskole. Ansatt i OFO siden 1995. Hun er en aktiv kammermusiker, og har opptrådt på bl.a Trondheim Kammermusikkfestival, Oslo Kammermusikkfestival, Nordland Musikkfestuke og Olavsfestdagene. Spiller jevnlig i OFO's kammermusikkserie, samt i Det Norske Kammerorkester.

Pierre Xhonneux

Born into a musicians' family in a region which knows how to preserve the rich heritage of wind bands, Pierre Xhonneux has pursued his musical studies at the " IMEP" in Namur, and in Paris in the class of Nicolas Baldeyrou. Open-minded towards a wide musical repertory, he likes participating in a great variety of ensembles and was, in the recent years, invited to perform in prestigious festivals and Concert halls in Europe. Appointed E-flat clarinet-Solo in the Liège Royal Philharmonic Orchestra (Belgium) in 2009, he is, since 2015 the new E-flat clarinet in the Oslo Philharmonic (dir. V. Petrenko) and since september 2015 the clarinet teacher at Barratt Due Musikkinstitutt in Oslo. During the season 2017-2018, Pierre will be the Principal Clarinet of Malmö Symfoniorkester (Sweden).

Trond Bjerkholt

Trond Bjerkholt er født 1970 i Oslo og har studert sang ved Bergen musikkonservatorium og hos bl.a Jan Sødal og Helene Ziebarth. Han er fast ansatt i Den Norske Operas kor. Han har hatt egne konserter i Oslo, først og fremst med Schuberts Lieder, og medvirket under Asker Kammermusikkfestival 2016 i operaen "Rita". Han har hatt oversetteroppdrag for Den Norske Opera og Oscarsborgoperaen, og har publisert artikler om musikkfaglige emner i tidsskriftene St Olav og SEGL.

Kari Foss

Kari Foss har vært solofagottist i Den Norske Operas Orkester siden 1993.Tidligere var hun ansatt som alternerende solofagottist i Bergen Filharmoniske orkester.

Hun har undervist i fagott og kontrafagott,samt kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole,Høgskolen i Tromsø,Høgskolen i Stavanger og Barratt Dues Musikkinstitutt. I tillegg spiller hun i Det Norske Kammerorkester.

Våren 2018 er Kari Foss en av jurymedlemmene i den 53. internasjonale instrumentale konkurranse i Markneukirchen.

Ingeborg Fimreite

Ingeborg Fimreite har siden 1998 vært ansatt i Oslo-Filharmonien. Hun har kammermusikk hovedfag fra NMH med professor Magnus Ericsson. Av studieopphold i utlandet nevnes mesterklasser og kurs ved Sibeliusakademiet, Royal Academy of Music og Guildhall. Hun var solist på den internasjonale musikkfestivalen i Kyoto, vært konsertmester på Orkester Norden ved flere anledninger. Hun spiller jevnlig solo og kammerkonserter, er med i Det Norske Kammerorkester og i Barokkanerne.

Cecilia Wilder

Cecilia har spilt bratsj i noen år nå.

Det hele startet i Tønsberg på fiolin (nei, Cecilia er dessverre ingen edel-bratsjist), før turen gikk videre til Kristiansand sammen med sine 3 søsken og organistforeldre.

I sørlandsbyen oppdaget hun bratsjen og Musikklinja ble et naturlig valg etterfulgt av Norges Musikkhøyskole,

der hun privilegert fikk ta sin bachelorgrad hos bratsjistene Morten Carlsen og Catherine Bullock.

Mastergraden tok hun samme sted med Lars Anders Tomter.

Cecilia har spilt rundt omkring hos orkesterne i Oslo og litt i sør og nord men sitter stort sett i filhamoniens bratsjgruppe, der hun fikk jobb desember 2010.

Når hun ikke er med sin 2 år gamle sønn og mann koser hun seg også med forskjellige kammerensembler og deltar ofte på en festival i Haugesund som kalles for podiumfestivalen.

Brahms er en stor favoritt i motsetning til duer, ballonger, føttene under dyna og generelt alt som flyr.

Dagny Mehus

2010: Begynte å spille saksofon i Asker Kulturskole og Asker Skolekorps. Lærer i Asker Kulturskole er Jan Petter Lilja Bye

2012: Som 10-åring tatt opp på talentprogrammet «Barratt Due Unge Talenter» på fagott

Studerer under Roman Reznik som spiller fagott i Oslo Filharmoniske Orkester

2013: Vinner av Norges Musikkorpsforbunds regionmesterskap (solist - saksofon)

2014: Vinner av 1.pris i det regionale Ungdommens Musikkmesterskap (solist - saksofon)

2014: Vinner av 1.pris, finaleplass og klassevinner i det nasjonale Ungdommens Musikkmesterskap (solist - saksofon)

2015: Vinner av Drømmestipendet som Askers kandidat innen musikk

2016: Tatt opp i talentprogrammet Ung Filharmoni for 2016 (etter prøvespill på fagott) som yngste deltager på blåseinstrument - nasjonalt program i regi av Crescendo for å gi utvalgte unge lovende orkestermusikere mulighet til å strekke seg mot et profesjonelt nivå

2016: Vinner av 1.pris i det regionale Ungdommens Musikkmesterskap (solist - fagott)

2017: Vinner av 1.pris, finaleplass og klassevinner i det nasjonale Ungdommens Musikkmesterskap (solist - fagott)

2017: Videreført plass i talentprogrammet Ung Filharmoni for 2017 (etter prøvespill)

2015, 2016 og 2017: Invitert på opphold hos Chetham’s School of Music, prestisjetung musikkskole i Manchester (for samspill og konsertframførelser)

Gjennom symfoniorkestre har hun hatt opptredener i Den Norske Opera, Konserthuset i Oslo og Musikkhøgskolen. Hun har også fått spille sammen med Stavanger Symfoniorkester (2014), og fikk i 2015 være med på «Drømmedag» med Oslo Filharmoniske Orkester som en av 4 unge musikere. I 2016 hospiterte hun i symfoniorkesteret til høyskolen til Barratt Dues Musikkinstitutt.

Høsten 2016 var hun med på framførelse av Prokofjevs 5. symfoni sammen med Oslo Filharmoniske Orkester i Oslo Konserthus under ledelse av Vasily Petrenko, en konsert som ble sendt direkte på fransk fjernsyn og senere vist på NRK. Høsten 2017 var hun igjen være med å spille med Oslo Filharmoniske Orkester i Oslo Konserthus, denne gang under ledelse av Joshua Weilerstein.

Dagny er med i kammermusikkgruppen «Barratt Due Kammerakademi» som har hatt opptreden både i Slottskapellet, i Universitetets Aula og i sjømannskirken i Berlin, og er med i blåsekvintett som har hatt flere spilleoppdrag på Det Kongelige Slott og i Oslo Konserthus

Som solist har hun hatt spilleoppdrag som solist på Høgskolen i Oslo, Asker kulturhus, Oslofjord Pianofestival, hos Ad Astras konsertserie i Drøbak, i Oslo Konserthus samt på radio (NRK Klassisk).

Alison Rayner er født i Adelaide i Australia og begynte å spille fiolin da hun var tre år. Hun studerte fiolin i Adelaide før hun som 21-åring ble ansatt som fiolinist med det Melbourne Symphony Orkesteret i Australia.

Hun spilte også i det Adelaide Symphony Orkesteret og flere andre australske ensembler før hun begynte å spille i Oslo-Filharmonien i 2010. Hun spiller regelmessig i det Norske Kammerorkester og opptrer ofte i Oslo filharmoniens kammermusikk serien.

Simon Foss Ryland er 15 år gammel og er elev ved Asker kulturskole.

I mai 2017 var han solist med Asker Symfoniorkester. Ellers er han en av medlemmene i kulturskolens storband.

Ved siden av trompeten, spiller Simon mye gitar og er også en aktiv volleyball-spiller.

Han gleder seg veldig til å spille på Asker Kammermusikkfestival.

 

 

Komponister:

Kjell Marcussen

Kjell Marcussen er født i Arendal 1952. Han er utdannet som gitarpedagog ved Agder musikkonservatorium i Kristiansand, hvor han avla eksamen i 1976. De videre studier foretok han ved Royal Academy of Music under Prof. Hector Quine (gitarspill) og Edvin Roxburgh (komposisjon). Senere fulgte to år ved Guildhall School of Music and Drama, hvor hans lærere i samme fag var henholdsvis Gerhald Lee (gitar) og Robert Saxton (komposisjon).

Han debuterte både som komponist og gitarist ved Cardiff Festival of Music i 1982, der han var invitert som resultat av en konkurranse. Gitaren har naturlig nok en sentral plass i Marcussens kompositoriske landskap, både som soloinstrument og som element i kammermusikalske konsepter. 

Marcussen har komponert kantater, orkesterverk, en mengde kammermusikk og solostykker. Sentralt står den dramatiske kantaten Tordenskiold som har vært fremført med stor suksess en rekke steder her hjemme og i utlandet. Hans viktigste verk er ellers: Concerto for Guitar and Chamber Ensemble, Tre gitarsonater, Variete suite for fire gitarer, Mysterium Sanctitatis for fløyte og gitar, Sonate for fløyte og gitar, Serenata for mandolin og gitar, 12 Preludier for solo gitar, Songs for Baritonsinger and Piano, Concerto for Saxophone and Orchestra og Concertino for Guitar and Strings.

Hans musikk er fremført av fremragende ensembler som Oslo Filharmoniske Orkester, Trondheim Symfoniorkester, Oslo Sinfonietta, og har ellers vært presentert ved en rekke internasjonale festivaler og har vært brukt både i TV og radio, samt på CD-innspillinger. 

Festivalouverture for symphonic band fikk en av fem ærespriser ved 15. Concorso Internazionale di Composizione Orginale per Banda i Corciano 1994. Spellemannsprisen mottok han i 1998 sammen med medlemmene i Dissimilis. Han har senere skrevet flere verker for mennesker med spesielle behov. 

Med sin brede musikalske bakgrunn, er det naturlig for ham å bevege seg fritt innen mange sjangre, ofte med et pedagogisk tilsnitt. Han er kjent for sitt kompositoriske håndverk og instrumentkunnskap.

Kjell Marcussen er medlem av Norsk Komponistforegning.

Kjell Mørk Karlsen

Utdannet som komponist, oboist og organist. Har innehatt sentrale stillinger i Norsk Musikkliv i rundt 40 år, bl.a. vært domorganist i Tønsberg og i Stavanger. Allsidig og omfattende produksjon som komponist med en rekke symfonier, oratorier, konserter, kammermusikk og mye musikk for kor og orgel.

Han har vært organist i Asker kirke i mange år. Og i år feirer han 70-års jubileum med masse konserter rundt om i hele Norge og i utlandet.

Kjell Magne Andersen

Startet i en alder av ti år å spille gitar. Har sin musikkutdannelse fra Barratt Due's Musikkinstitutt, med klarinett som hovedinstrument. Studier i klarinett hos Richardt Kjeldstrup og Monika Lund .Debutkonsert i Oslo konserthus i 1985. Det handverksmessige hva komposisjon angår, er oppnådd gjennom studier i komposisjon og kontrapunkt hos b.la. Maj Sønstevold, Trygve Madsen og Wolfgang Plagge. Andersen arbeider som musiker og spiller banjo/gitar i en trad.jazzgruppe, og er også ansatt som klarinett- og saksofonlærer ved Asker kulturskole.

Guttorm Kittelsen

Utdannelse fra Norges musikkhøgskole innen fløyte og komposisjon, samt fra USA. Bred og variert erfaring innen mange ulike musikksjangre og grupper, som for eksempel Octoband (1979-84) og Moguma, bakgrunn som teater- og studiomusiker samt deltatt ved en rekke plateinnspillinger. Guttorm Kittelsen er musiker og komponist. Som komponist har han vunnet flere internasjonale priser og mottar Statens garantiinntekt for kunstnere.

Lillian Gulowna Taubo

Født 20. april 1915 og døde 13. april 2002.

Bosatt på Nesøya

Aktiv som pianist, pedagog og komponist

Skuespillere:

Pia Dian Borgli

Pia Borgli er kjent fra Teater, Tv og Film

 

Hun debuterte på Oslo Nye Teater i 1980, og jobbet der i 26 år. Hun har gjort seg bemerket i forskjellige roller både innen komedie og drama. I barneteater har hun bla spilt Klatremus, Peter Pan og Ronja Røverdatter, og Nisseungen i NRK sin julekalender Amalies jul. Hun har gitt stemmen til bla Blekkulf, Gurin med Reverompa og Jungeldyre Hugo. Spilt Hilde i Byggmester Solness- og revy med Vazelina Bilopphøggers- Helt Høggern`t.

 

De siste årene har hun samarbeidet med Duo Oktava fra Oslo Filharmonien Toril Syrrist-Gelgota og Povilas Syrrist-Gelgota, de har spilt bortimot 40 konserter med musikk og poesi. Hun har skrevet, produsert og fremført forestillinger om forfatterene Arild Nyquist, Agnar Mykle, Nobelprisvinner Wislawa Szymborska, og komponisten Franz J. Schubert og rockemusikern Bob Dylan og i våres forestillingen om filosofen Peter W. Zapffe- til Asker Kulturfestival.

 

Vipps

Asker kammermusikkfestival

#74459

Billetter kjøpes i døren

Mozarts requiem, Arve Tellefsen og Holmen kirke konsertene kan man også forhåndskjøpe billetter til på Vipps

Copyright @ All Rights Reserved