Asker kammermusikkfestival

22. oktober - 5. november 2017

Kjære kultuinteriserte

askerbøring!

 

Velkommen til Asker kammermusikkfestival 2017.

 

Det begynner å bli tradisjon for festival når høstmørket legger seg over bygda. Da er det fint å trekke inn i alle de fine konsertlokalene vi har, og nyte klassisk musikk.

 

Festivalen går i år over to uker, fra 22. oktober til 5. november. Konsertene holdes på forskjellige konsertlokaler rundt om i bygda, slik at så mange som mulig kan oppleve en konsert i sitt nærområde.

 

Her i Asker er vi så heldige at vi har mange profersjonelle musikere, sangere og komponister, som gjerne bidrar med vakker musikk. Disse er grunnstammen til festivalen. I tillegg har vi i år vært så heldige å få med oss store kunstnere fra den internasjonale stjernehimmelen.

 

Årets største satsing er Mozarts requiem, med selveste Kringkastingsorkesteret, Sølvguttene og lokale solister som Birgitte Christensen (sopran), Ingebjørg Kosmo (mezzosopran), Rolf Sostmann (tenor) og Øystein Skre (bass). Dette blir første gang orkesteret har konsert i Asker kirke, og gjentar konserten i Uranienborg kirke i Oslo dagen etter.

Blant høydepunktene kan man også nevne Arve Tellefsens egen solokonsert i stuen hos Unni og Halgrim Thon.

 

Til sammen blir det 20 konserter på to uker!

Programmet ser dere ved å trykke på "Konserter" i menyen på hjemmesiden.

 

Festivalstyret består i år som i fjor av Kristin Lunde, Øystein Skre, Bjørn Simensen, Povilas Syrrist-Gelgota og Tor Kristian Østeby. Vi er veldige takknemlige for at festivalen har blitt så godt mottatt av både ordfører og styrende organer i kommunen, og ser veldig frem til årets festival.

 

Fra i år av har vi vært så heldige å få en støtteordning fra Asker kommune som skal gå over tre år. Dette gir oss mulighet til å kunne planlegge fremover og å kunne satse på større prosjekter, for å kunne gi publikum best mulig konsertopplevelser.

Vi får også støtte fra "Fond for utøvende kunstnere", Asker bibliotek, Den kulturelle spaserstokken i Asker, Vardåsen kirke og Asker kulturskole.

 

Vi ønsker også å gi en stor takk til Unni og Halgrim Thon, Asker museum, Asker kirke og NaKuHel for å ha bidratt med lokaler.

 

Jeg og styret ønsker velkommen til alle våre arrangementer! 

 

 

Med vennlig hilsen,

Kristin Lunde

 

Vipps

Asker kammermusikkfestival

#74459

Billetter kjøpes i døren

Mozarts requiem, Arve Tellefsen og Holmen kirke konsertene kan man også forhåndskjøpe billetter til på Vipps

Copyright @ All Rights Reserved