Asker

kammermusikkfestival

20. oktober - 4. november 2018

Vakre toner fra Sørlandet

Lørdag 27.10, kl. 16.00 i Vardåsen kirke

Program:

Kjell Marcussen

Tresnitt for fløyter, fiolin, cello og vindspill (1984)

 

Konrad Mikal Øhrn

Trio Concertante for Flute, Clarinet and Piano (2017)

1. Allegro

2. Quasi Allegro ma rit. al Andante Moderato 3. Andante Moderato

4. Allegro scherzando

 

Anna Jastrzebska

Collage for Violin and Piano (2015)

 

Vidar Kristensen

Impressions of the East (東方風情畫) for Flutes, Violin and Piano (2009)

1. Ancient Dance (古老的舞曲) 2. New Year Festival (春節)

 

Pause

 

Espen Jensen

Trio in Blue for Flute, Clarinet and Cello (2018) – urfremføring

 

Alfred Gammelsæter

Uccelli Op.10 for klaver (2003)

 

Stig Nordhagen

Music from the Edge - Fantasi over folketoner fra Agder for Violin, Clarinet and Cello (2018) – urfremføring

 

Komponister

ALFRED GAMMELSÆTER er fra Risør. Han har studert komposisjon og klassisk improvisasjon, men er også utdannet klaverpedagog og pianostemmer. Mange av hans komposisjoner er utgitt på Lyches forlag. Flere av verkene har fått flotte kritikker, og han vant også Oslo Griegselskaps spesialpris i 2003 for klaververket Uccelli. En del av hans musikk er innspilt av Einar Steen Nøkleberg. Han er medlem av Den norske komponistforening.

 

ANNA JASTRZEBSKA er fra Polen, men bosatt i Arendal. Hun er utdannet i Wroclaw, Warszawa og Oslo. Anna har komponert alt for solo-, kammer- og orkestermusikk, til teater- og ballettmusikk. Musikken hennes har blitt fremført blant annet i Paris, Berlin, Tokyo, Warszawa, København og Oslo. I 2013 hadde Jastrzebska 2 store bestillingsverk, ett til Kristiansand Symfoniorkester og ett korverk til feiringen av Stemmerettsjubileet i 2013. Jastrzebska er medlem av Den norske komponistforening.

 

ESPEN JENSEN er fra Arendal. I 1998 avsluttet han studier i Kristiansand og flyttet til USA. I tillegg til å være en aktiv utøver og komponist, jobber han til daglig ved Indiana University Jacobs School of Music, der han i rollen som Director of Admissions and Financial Aid har ansvaret for all rekruttering til en av USAs største og mest prestisjetunge musikkutdanningsinstitusjoner. Han har studert ved samme skole, og har utøvende doktorgrad. Jensen har jobbet innen mange sjangre, men det er spesielt samtidsmusikk og latin-amerikansk musikk han kommer tilbake til. Han er også en allsidig komponist.

 

VIDAR KRISTENSEN er fra Arendal. Han er utdannet på klaver i Kristiansand og komposisjon i Birmingham, England. Hans nære forhold til Taiwan har gitt ham impulser som har vært til stor inspirasjon i hans kompositoriske virke. Hans produksjon er for det meste for kammerensembler. Kristensen er en svært aktiv komponist og sommeren 2018 hadde han urfremføringer av bestillingsverk både i USA (Duo Diez) og Litauen (Ensemble International). I november urfremfører Frida F. W. Wærvågen og Ingrid Andsnes hans nye verk Waves for cello and piano.

 

KJELL MARCUSSEN er fra Arendal. Han er utdannet gitarist og komponist fra Kristiansand og London. Han har en omfattende verkliste der både instrumentalmusikk, vokalmusikk og musikk skrevet for mennesker med spesielle behov står sentralt. Hans musikk er fremført av ensembler som Oslo Filharmoniske Orkester og Oslo Sinfonietta, og han har vært representert ved en rekke internasjonale festivaler, radio, tv og diverse innspillinger. Marcussen er medlem av Den norske komponistforening.

 

STIG NORDHAGEN er opprinnelig fra Gjøvik, og er utdannet i Norge og Nederland. I dag er han soloklarinettist i Kristiansand Symfoniorkester og han underviser på Universitetet i Agder. Han har også et omfattende kompositorisk virke og har hatt bestillinger fra blant annet Ungdomssymfonikerne, Stavanger Symfoniorkester, Tine Thing Helseth og andre. Nordhagen har også vært dommer i en rekke mesterskap i brass og janitsjar, både i inn- og utland. Nordhagen er medlem av Den norske komponistforening.

 

KONRAD MIKAL ØHRN, professor emeritus i komposisjon, har utdanning fra Oslo og Bergen i både klaver, komposisjon og direksjon. Han har studert komposisjon med Ketil Hvoslef, Johan Kvandal og Egil Hovland. I 1995 vant han den nasjonale konkurransen Kjærulfprisen, initiert av Universitetet i Oslo, for beste mannskor-komposisjon. Han var i perioden 2013-15 huskomponist for Norway Grant-prosjektet, et stort samarbeidsprosjekt mellom Universitetet i Agder (UiA) og Musikk-akademiet i Poznan, Polen. Dette resulterte i mange urfremføringer, og flere av disse verkene er blitt spilt inn. Øhrn var professor i komposisjon ved i UiA i en årrekke, frem til høsten 2017.

 

 

Billetter: Kjøpes i døra eller forhåndsbestilles. For å forhåndsbestille: ring 469 47 903

Voksen: 200kr

Pensjonist: 150kr

 

 

ARTISTER

Tora Røstvik - fløyte

 

Les mer

Randi C. P. Birkeland - cello

 

Les mer

Bjørn Rønnekleiv - klarinett

 

Les mer

Erik Haugan Aasland - klaver

 

Les mer

Olga Rakvåg - fiolin

 

Les mer