Asker

kammermusikkfestival

2020 


MARILYN BRATTSKAR

Marilyn Brattskar er født i Minnesota, USA, utdannet organist og har doktorgrad i Musical Arts fra The Catholic University of America i Washington D.C. Hun har også eksamen i musikkpedagogikk innenfor sang og instrumentalmusikk og har hatt kordireksjon som en del av sine studier. Marilyn har arbeidet som kantor i en rekke kirker i USA, Malaysia og Norge, og har siden 1995 vært kantor i Holmen kirke der hun blant annet er musikalsk leder for kirkens mange kor.


Marilyn har holdt konserter på flere kontinenter, blant annet ved Kennedy Center, Washington National Cathedral i Washington DC og St. Patricks Cathedral i New York City. Hun virker som akkompagnatør for Nidarosdomen Guttekor og Arve Tellefsen og deltok i 2018 på deres turné i Italia. 


Augsburg Publishing House i USA har bestilt flere orgelverk av Marilyn, og flere av hennes korarrangementer er også publisert der. Hun har mottatt Benjamin T. Rome-prisen fra The Catholic University of America, Luther College Distinguished Service Award og Rotary har utnevnt henne til en Paul Harris Fellow.

Mer info