David Maiwald


DAVID MAIWALD 

Fransk-tyske David Maiwald har i flere år vært ansatt som dirigent og kormester ved ulike operahus. Han har samarbeidet med Oslofjord kammerfilharmoni under årets produksjon av «Otello» på Oscarsborg Operaen der han også har vært dirigent for Carmina Burana og  Regimentets Datter. 

Han var leder av Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett fra 2011 til 2018. Senere var han Operasjefens musikalsk rådgiver og dirigent på mange forestillinger for barn og unge. Den kommende sesongen skal han blant annet lede en serie forskjellige forestillinger på Operaen samt dirigere Oslo Filharmoniens konsert «barnas jul». 

 

David Maiwald har studert orkesterdireksjon og komposisjon og har aktiv bakgrunn som bratsjist og pianist. 

Han underviser ved Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet, er organist i Eiksmarka kirke og er dirigent for Oslo domkirkes guttekor. De siste årene har han samarbeidet jevnlig med Bærum Symfoniorkester og har ansvar for deres jubileumskonserter i år. 

Som arrangør har han skrevet mangfoldige orkesterarrangementer for ulike operahus. I tillegg har han gjennomført Olympiatoppens leder-coach utdanning. 

David Maiwald er spesielt interessert i musikkhistoriens mindre fremførte verk og han er opptatt av å skape nye sjangre innen musikkteater. For sitt allsidige virke har han mottatt flere utmerkelser og stipend bl. a fra Richard Wagner Gesellschaft, Laurent-Vibert i Lourmarin, og fra Deutsche Bank foreningen musiktheater-heute.