Asker

kammermusikkfestival

2020 


CHRISTIAN IHLE HADLAND


Christian Ihle Hadland er en norsk pianist. Han har etablert seg i det europeiske tetsjiktet som solist, soloartist og kammermusiker. Fra 2009 og frem til 2015 var han kunstnerisk leder for Stavanger Internasjonale Kammermusikkfestival sammen med den svenske klarinettisten Martin Fröst, en stilling han nå innehar alene. Han er også tilknyttet Prof. Jiri Hlinka Piano Academy.


Kritikerne har fremhevet Hadlands store variasjon i klangbehandling, subtile frasering og syngende tone. Flere har påpekt hans rytmefølelse og naturlige variasjon i tempo. Spillet hans er preget av en dyp konsentrasjon som gir fremførelsene et sterkt nærvær.Utdannelse og utøvende virksomhet:

Hadland mottok sin første klaverundervisning som åtteåring. Tre år senere begynte han på Rogaland Musikkonservatorium, der han hadde Erling Ragnar Eriksen som klaverlærer. Videre fulgte studier med professor Jiri Hlinka, både ved Barratt Dues Musikkinstitutt og privat.


Den norske debuten fant sted med Kringkastingsorkesteret i 1998. Etter solodebuten i Den Norske Opera i 2008 fremhevet kritikerne at Hadland er «en unik musiker som kunstnerisk sett kan fylle enhver av verdens konsertscener.»


Det internasjonale gjennombruddet kom i 2011 da han som «BBC Radio 3 – New Generation Artist» over en toårsperiode var solist med alle de femBBC-orkestrene. Han hadde også flere solokonserter og deltok som kammermusiker. Dette engasjementet ble avsluttet sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og dirigenten Vasily Petrenko i en fremførelse av Beethovens andre klaverkonsert under BBCs promenadekonserter i 2013.


Hadland har opptrådt med flere av de ledende orkestrene i Europa og samarbeidet med dirigenter som Sir Andrew Davis og Herbert Blomstedt,samt musikere som Janine Jansen, Truls Mørk og Clemens Hagen. Under utdelingen av Nobels Fredspris i Oslo rådhus i 2006, spilte han soloklaver og akkompagnerte sopranen Renée Fleming og nådde dermed ut til millioner av seere.

Mer info