Hege Høisæter


HEGE HØISÆTER


Operautdannet fra England og Statens Operahøgskole. Hege var fast ansatt 2002 -2016 som sangsolist ved Den norske opera og ballett, og gjorde seg bemerket som Sextus (La clemenza, Mozart), Cornelia (Julius Caesar, Händel), Ottavia (Poppeas kroning, Monteverdi), Jocaste (Oedipus Rex, Stravinsky), Mescalina (Le Grand Macabre, Ligeti) og Kabanicha (Katja Kabanova, Janacek). Der urfremførte hun også roller som Gunhild (Den fjerde nattevakt,Kverndokk) og Rebekka (tittelrolle, Haugland).


Hun har vært solist med bl.a. Operaorkesteret, Bergens Filharmoniske Orkester, Arktisk Filharmoni, Oslo Sinfonietta og Vertavo, og sunget med dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Alessandro de Marchi, John Fiore, Lothar Koenigs og Evan Rogister. Hun har samarbeidet med regissører som Stefan Herheim, Stein Winge, Calixto Bieito, Willy Decker og Ole-Anders Tandberg.


Hege var 2009-17 en hyppig gjest ved Casa dei Mezzo International Music Festival på Kreta.


Hun sang hovedrollen Edith i urfremføringen av Synne Skouens Ballerina i 2017 for Den norske opera & ballett, og Grevinnen i Tchaikovskis Spardame (2018) samme sted - begge til strålende kritikker.


Hege hadde roller i alle Wagners fire Ringen-operaer (bl.a. Erda og 1.norne) for GöteborgsOperan (2018-2021), og fremtidsplanene inkluderer Judith i Ridder Blåskjeggs borg (Bartok) i en turné-kammerversjon med premiere i Stavanger Konserthus våren 22, Jezibaba i Rusalka (Dvorak) for Bergen Nasjonale Opera våren 23, Mrs Grose i Brittens Turn of the Screw for Folkoperan i Stockholm og Amelie i urfremførelsen av Fram (S.Skouen) for Den norske opera og ballett.


Våren 2018 fremførte hun sammen med pianist John Lidal forestillingen Dømte dronninger flere steder i Norge og i London, UK.


Høsten 2019 gav hun, i samarbeid med LAWO Classics, ut en solo-CD med norsk samtidsmusikk, Jordlys, som ble nominert til Årets solosanginnspilling i Opus Klassik.


De siste årene har Hege også inngått et nært samarbeid med pianist Jorunn Marie Bratlie hvor de bl.a. forbereder en Brahms-presentasjon i 3 deler for festivaler og kammer-settinger.