Asker

kammermusikkfestival

2020 


HMVs DAMEENSEMBLE


HMVs Dameensemble er en del av det rike musikklivet i Holmen kirke i Asker og ledes av kirkens kantor, Marilyn Brattskar. Vokalensemblet har sitt utspring i koret HMV og består i dag av 12 sangere.

HMVs Dameensemble startet som en liten prosjektgruppe i 2007, da Marilyn Brattskar trengte sangere til sommerkonsertene i Holmen kirke. Da det i 2015 skulle gjennomføres en konsert i anledning kirkens 50-årsjubileum med musikk fra året 1965, ble gruppen mer etablert.


HMVs Dameensemble synger under gudstjenester i Holmen kirke og arrangerer også egne konserter, ofte i samarbeid med profesjonelle solister og instrumentensembler. Ensemblet samarbeider blant annet med Povilas Syrrist-Gelgota (bratsj), Birgitte Stærnes (fiolin) og Martin Haug (gitar). I tillegg har vokalensemblet blitt invitert til å delta på ulike konserter, og ensemblet har blitt et fast innslag under den årlige julekonserten «Alle Tiders Advent» sammen med blant andre Nils Georg Nilsen (tenor) og Cecilie Cathrine Ødegården (sopran). Ensemblet har også blitt brukt som korister for blant andre Helene Bøksle og Wenche Myhre.


Ensemblets repertoar inneholder klassisk kirkemusikk, folketoner og negro spirituals. Populærmusikk fra 60-tallet og musikk av The Beatles med arrangementer med en klassisk touch, står også på repertoaret. Ensemblet har gleden av å fremføre mye musikk med Marilyn Brattskars egne arrangementer.
Mer info