Jorunn Marie Bratlie


JORUNN MARIE BRATLIE


Jorunn Marie Bratlie har siden sin debutkonsert som 15-åring hatt en nær 50 år lang karriere som utøvende pianist, med stor virksomhet som solist, akkompagnatør og kammermusiker.


I tillegg til konserter over hele Norge har hun konsertert i USA, Tyskland, England, Spania, Romania, Sverige, Færøyene, Kina m.m. Hun har vært solist med våre største symfoniorkestre i sentrale verk fra klaverlitteraturen og har vært solist ved uroppføringer med Oslo Filharmoniske orkester og under Festspillene i Bergen med Bergen Filharmoniske orkester.


Hun har vært engasjert ved en rekke festivaler i Norge og utenlands, og hun var i sin tid den yngste solist i Griegs klaverkonsert under Festspillene i Bergen.


Hun har gjort mange store produksjoner for radio og TV og medvirket ved et tyvetalls plateinnspillinger. Hun har gjennom mange år fordypet seg i norsk musikk fra flere epoker. Dette har resultert i en egen CD med musikk av norske, kvinnelige komponister, en trippelcd med norsk neoklassisk musikk, musikk for to klaver samt mange innspillinger i samarbeid med fiolinister, sangere og pianister.


Hun er ansatt som professor i klaver og akkompagnement ved Norges musikkhøgskole.