Kristin Fossheim


KRISTIN FOSSHEIM


Kristin Fossheim, f. 1963, arbeider til daglig ved Norges musikkhøgskole, der hun er førsteamanuensis i akkompagnement. Hun vokste opp i Trondheim og USA hvor hun fikk sin første pianoundervisning og hadde sin første recital som 12-åring. Hun var allerede som ungdom solist med orkester ved mange anledninger og fremførte flere ganger Rhapsody in Blue og spilte Beethovens klaverkonsert nr. 1 som 17-åring i Frimurerlogen i Trondheim.

I studietiden fikk hun solistoppgaver med Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske orkester og Oslo-Filharmonien. Hun fremførte Griegs klaverkonsert i a-moll i Olavshallen i Trondheim ved markeringen av Kong Olavs bortgang i 1991.  Hun ble i 1991, etter Diplomstudier i Nederland, fast ansatt som akkompagnatør for blåsere ved Østlandets musikkkonservatorium, senere ved NMH. Hun har levert et omfattende arbeid innen akkompagnement av studenter ved NMH; som inkluderer verk for fløyte, klarinett, obo, fagott, bratsj og cello, og sang og vært akkompagnatør ved flere sommerkurs og mesterklasser; bl. annet under Olavsfestdagene for Per Øien, Dag Jensen på Barratt Due og for Oslo Kammerakademi.

I sitt arbeid med faglig fordypning ved NMH spilte hun inn samtlige av Beethovens sonater for hammerklaver og cello sammen med Bjørn Solum, cello, og Steinar Granmo Nilsen, naturhorn, og disse ble utgitt på 2L i 2000 og 2012.

Hun har også spilt inn to stk CD med Steinar Granmo Nilsen; Early Romantic Hornsonatas, som fikk strålende omtaler i det amerikanske tidsskriftet Fanfare magazine, og Romantic Horn.  Begge med naturhorn og hammerklaver.

Kristin Fossheim har deltatt på flere norske festivaler; som Olavsfestdagene, sammen med Elise Båtnes og Liv Opdal, Barratt Dues 75-års jubileum, Barrat Dues Beethovensfestvial, Barokkfest i Trondheim, Ultima på NMH, Oslo Kammermusikkfestival i samarbeid med NMH, sammen med Liv Glaser og Viviana Sofronitsky, samt Oslo Kammerakademi sin festival i Ski og Lyden av Musikkhøgskolen. Hun har også gitt konsert på Troldhaugen. I 2013 fikk Fossheim Klassekampens Forskningspris for arbeidet med Schumanns Dichterliebe, som hun gjorde sammen med Are Sandbakken på NMH. Fossheims og Cecilie Cathrine Ødegårdens innspilling av Griegs Haugtussa, også gjort på NMH, fikk strålende omtaler av Magnus Andersson i avisen Klassekampen i 2019 og ble også kåret til Månedens beste. Hun har initiert flere CD-innspillinger og konsertserier på Høvik i Bærum, der hun er bosatt.

Kristin Fossheim arbeider også som pianopedagog ved Bærum Kulturskole.

 

Discografi:

Beethoven sonater for hammerklaver og cello, 2000, Haarklou ”Sommernatt” sanger for sopran og klaver med Linda Øvrebø, Beethoven sonater for hammerklaver og cello, 2012. Early Romantic Hornsonatas 2014, ”Haugtussa” 2019 på Blommenholm Classics, Alle Tiders Advent ”God Jul” på Blommenholm Classics, Romantic Horn 2020.