Kristin Karlsson


KRISTIN KARLSSON

Kristin Karlsson er født i Oslo i 1962. Hun begynte å spille piano som tiåring, men det var først da hun 12 år gammel hørte et symfoniorkester hun bestemte seg for å bli musiker og begynte å spille fiolin. Etter få år som fiolinist fikk hun sine første solistoppdrag. Det var et naturlig valg å begynne på musikklinjen på Foss videregående skole samtidig som hun begynte å ta timer i dirigering. Fra 1978 har hun hatt fiolinelever og 17 år

gammel fikk hun sine første engasjement som dirigent.


Etter videregående skole fulgte studier ved Østlandets musikk-konservatorium med Leif Jørgensen og Kåre Sæther som lærere. Parallelt med studiene vikarierte Kristin i de fleste norske orkestrene, men ble allerede i 1986, da hun hadde et år igjen på konservatoriet, fast ansatt i Kringkastingsorkesteret. Samme år var hun hun konsertmester for verdensorkesteret Jeunesses Musicales.


Etter å ha fullført studiene i Norge våren 1987, fikk Kristin permisjon fra Kringkastingsorkesteret og studerte 1987/88 med professor Franz Samohyl ved Hochschule fur Musikk und darstellende Kunst Wien. Etter dette fulgte også flere kortere studieopphold i Danmark, Belgia og England.


Kristin Karlsson har spilt i strykekvartetten Strings Unlimited siden den ble startet i 1989 og har med den turnert i Europa og Asia og hatt utallige opptredener i Norge. Kvartetten har også spilt inn sin egen Beatles plate i Abbey Road Studios i London og medvirket på en rekke andre plateutgivelser. I 2014 var Kristin Norges mest spilte kvinnelige utøver på radio.