Siri-Marie Bergsmark


Siri-Marie Bergsmark


Fotografi av: Stine Helen Enger

Siri-Marie Bergsmark (f.1977) begynte å spille klarinett som 7-åring i Heggedal skolekorps. Etter å ha blåst noen første toner, bestemte hun seg for «å bli musiker». Det var en umiddelbar kjærlighet til klarinetten og musikken.

 

Etter flotte år ved musikklinja på Rud, dro Siri-Marie til Nederland for å studere musikk. Etter mange år der, kom hun hjem til Norge med en bachelor i klarinett (klassisk), en bachelor i bassklarinett (samtidsmusikk), og en master i utøvende verdensmusikk (klarinetter). Det var ved musikkonservatoriet Codarts i Rotterdam, at Siri-Marie fikk en slik unik mulighet til å studere argentinsk tango, brasiliansk choro og improvisasjon. 

 

Tilbake i Norge, jobbet Siri-Marie fem år som Møremusikar (distriktsmusiker), med base i Ålesund. I løpet av disse årene, spilte hun bl.a i Operaen i Kristiansund, kammermusikkfestivalen i Ålesund, og på utstillingsåpninger på KUBE.

 

I 2012 returnerte Siri-Marie til Asker, og har siden bl.a jobbet som dirigent (korps), klarinettlærer (Kulturskoler og musikk vgs) og faglærer i musikk (barneskoler). I 2016 tok hun en PPU (Praktisk-pedagogisk utdanning) ved Musikkhøgskolen i Oslo. 

 

Som utøvende klarinettist, har Siri-Marie erfaring som solist, med stryke-, symfoni- og tango-orkester, strykekvartett, korps, klarinettkvartett, blåsekvintett, storband, brasiliansk choro- og sambaband, fri-improvisasjonsensembler, gateteater, samarbeid med klassiske komponister, jam-sessions, studioinnspillinger med mer. Hun har spilt konserter i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Belgia, Tyskland, Spania, Japan og Brasil.

 

Siri-Marie er fast medlem av verdensmusikk-orkesteret LaBanda Europa, som har base i Skottland.