Gagneglød

Gagneglød

Hva: Konsert

Når: 2. November kl. 19:00

Hvor: Asker musem


Pris: 250,-Knut Buen og Håvard Svendsrud er begge velkjente navn i norsk musikkliv. Buen som er bosatt i Tuddal i Telemark, har gjennom en årrekke markert seg som en av våre fremste hardingfelespillere, og er for mange selve symbolet på folkekunsten i Telemark. Håvard Svendsrud, opprinnelig fra Modum, er en aktiv utøver på trekkspill. Han spiller både solokonserter og har flere ulike musikalske samarbeid, på små og store scener over hele landet. Ved siden av virksomheten som utøver er Svendsrud kjent som produsent for sitt eget plateselskap Aksent.


Buen og Svendsrud startet opp sitt samarbeide i 2016, i anledning konsertprosjektet «Kåre Korneliussen 100 år». Konserten den gang ble vellykket, og har i ettertid blitt en stor «hit» bl.a. på youtube. Siden har duoen ekspandert samarbeidet, og de har hatt en rekke konserter blant annet med runddansmusikk fra Telemark. I februar 2019 slapp de plata «Gamle dansar frå Telemark», og sommeren 2021 lanserte de plata «Gagneglød», som vesentlig inneholder egenekomponerte lydarslåtter for hardingfele og trekkspill.


I 2021 turnerer de to musikerne med programmet «Gagneglød». Om dette programmet uttaler Knut Buen; «Å ha glød er å halde eldsjel ved like, så vel personleg som i lyd og lag. Om ein ser ut i det store himmelromet får ein vitnemål om kor sol og stjerner er store glør i skaparverket som gjev naudsynd energi til alt liv. «Gagneglød» er namnet, satt på vårt musikalske samarbeid, der me nyttar instrumenta trekkspel og hardingfele både i samspel og soloframføringar. Programmet vårt vil inneholde ulike innslag av både tradisjonelle og nykomponerte verk, gamaldansmusikk, folkemusikk, kunstmusikk og tonestykke som ligg i same kategori som i folkemusikkmiljøet blir kalla lydarslåttar.» Programmet har også et høyt tilsnitt av humor og historiefortelling.


Konserten med Buen og Svendsrud under Asker Kammermusikkfestival gjennomføres med støtte fra Norsk Kulturråd.

Sted: Asker museum