Kjell Marcussen feirer 70 år!

Heggedalskomponist Kjell Marcussen feirer 70 år!

Dato: 2. November 

Tid: kaffe- og kakesalg starter 17:30, konserten begynner kl 19:00

Sted: Heggedal Hovedgård


Billetter: 250,-

Heggedalskomponisten Kjell Marcussen feirer i år 70 år!


Kjell Marcussen er født i Arendal i 1952. Han er utdannet som gitarpedagog ved Agder musikkonservatorium i Kristiansand, hvor han avla eksamen i 1976. De videre studier foretok han ved Royal Academy of Music under Prof. Hector Quine (gitarspill) og Edvin Roxburgh (komposisjon). Senere fulgte to år ved Guildhall School of Music and Drama, hvor hans lærere i samme fag var henholdsvis Gerhald Lee (gitar) og Robert Saxton (komposisjon). Ved siden av dette har han studert musikk for film og teater, light music osv Han debuterte både som komponist og gitarist ved Cardiff Festival of Music i 1982, der han var invitert som resultat av en konkurranse. I 1994 mottok han en ærespris for ”Festivalovertyre” for symphonic band Concorco Internazionale di Composizione Originale per Banda, Italia.


Han har undervist i klassisk gitar i 40 år ved siden av å være aktiv komponist i store deler av sitt liv. Han er medlem av Norsk komponistforening og var styreleder i Ny Musikks Komponistgruppe fra 1986 til 1988. Han har også undervist i komposisjon og musikkteori ved Østlandets Musikkonservatorium, Oslo og Buskerud Musikkonservatorium, Drammen. Han har en omfattende verkliste som spenner fra pedagogisk musikk i det lille format til et stort utvalg av kammermusikk, til større orkesterverker og kantater og dramatisk musikk. Hans mangeårige engasjement med musikk for psykisk utviklingshemmede ungdom førte til Spellemannprisen for musikalen ”Dissimilis”.Medvirkende:

Aage Kvalbein - cello

Povilas Syrrist-Gelgota - bratsj 

Petter Richter - gitarKonserten er et samarbeid mellom Heggedal Hovedgårds venner, stiftelsen Heggedal hovedgård og Asker kammermusikkfestival.


Konserten blir støttet av jubilanten Sted: Heggedal Hovedgård