Øystein Sevågs kammermusikk

Øystein Sevågs kammermusikk

Dato: Onsdag 8. november 

Tid: Kl. 20:00

Sted: Vardåsen kirke


Billetter:

Voksne: 280,-

Barn (opp til 15 år): 140,-

AKMF presenterer komponisten Øystein Sevåg

 

Øystein Sevågs musikk spilles i dag over hele verden. På 90-tallet utga han en rekke album i sjangeren verdensmusikk/jazz, som fikk en stor internasjonal utbredelse. Og den vokser fortsatt. Det som er mindre kjent er at han bygget mye av denne musikken på grundige studier av J. S. Bach og andre komponister fra tidligere tider. Parallelt med utgivelsen av sine album har Sevåg også skrevet rene kammermusikkverk, som har blitt fremført i Tyskland, USA, Spania og Hellas. 

 

For første gang blir nå Øystein Sevågs kammermusikk oppført på konsert i Norge. Konserten 8. november 2023 inneholder hele tre urfremføringer skrevet spesielt til, og i samarbeid med ensemblene som fremfører dem: En fløytekvintett, en barokkcello-trio og en messingkvintett. Øystein Sevåg kommer også selv til å spille flygel på et av verkene sammen med sangeren Benedicte Torget og alle de øvrige medvirkende.

 

Midsummer Night Scenes - 5 på Tvers fløytevintett

Work for 3 Baroque Cellos - MÓT barokkcello-trio

A Day in the Village - Oslo Messingkvintett

Konserten åpner og avsluttes med to korte stykker der alle musikerne medvirker, inkludert Øystein Sevåg på flygel og sangeren Benedicte Torget.

Sted: Vardåsen kirke